Een van de belangrijkste redenen waarom mensen naar de sportschool gaan, is om spierkracht te krijgen. Als het gaat om het opbouwen van kracht, zijn niet alle oefeningen gelijk gebouwd.

Hoe je sterker wordt met 7 eenvoudige oefeningen
Met zeven simpele oefeningen kun je gemakkelijk sterker worden. Maar voordat we het hebben over de beste oefeningen om kracht op te bouwen, moeten we begrijpen hoe spierkracht verschilt van spieromvang en wat de meest efficiënte methoden zijn om kracht op te bouwen.

Kracht is niet gelijk aan grootte
Een veelvoorkomend cliché dat je vaak hoort over naar de sportschool gaan, is dat je “groot en sterk gaat worden”. Hoewel dit voor veel mensen vaak het doel is, is het vermeldenswaard dat spierkracht en spieromvang niet hetzelfde zijn en anders moeten worden getraind.

Zowel sterkte als grootte zijn specifieke aanpassingen, hoewel ze elkaar niet uitsluiten. Spierkracht is een functie van a) hoe bekwaam je bent in het uitvoeren van een specifieke beweging, zoals een squat, en b) de hoeveelheid kracht die de betrokken spieren kunnen produceren.